Vacature: redacteur bij de Uitgeverij

Deze vacature is inmiddels gesloten. Enthousiaste open sollicitaties zijn echter altijd welkom!

 

Jonge Historici zoekt redacteuren voor de Uitgeverij!

Onze Uitgeverij publiceert jaarlijks tientallen scripties, evenzovele longreads en meerdere bundels, en geeft jonge historici zo het podium dat ze verdienen. Goed onderzoek verdient het immers gelezen te worden! Als jong en immer groeiend platform zijn we momenteel op zoek naar nieuwe redacteuren om de Uitgeverij te komen versterken.

Wat? Als redacteur ben je de belangrijkste speler in het redactieproces waarin je het kritisch en nauwgezet redigeren van de stukken op je neemt. Je begeleidt auteurs bij het schrijven van hun longread en levert graag mooie artikelen af. In algemene zin denk je in bijvoorbeeld redactievergaderingen mee over de koers van de Uitgeverij en draag je bij aan andere werkzaamheden, zoals onze periodieke bundels, de communicatie of de andere takken van Jonge Historici. Redacteur zijn kost je gemiddeld niet meer dan ongeveer drie uur per week.

Wie? Wij zoeken jonge historici die aantoonbare affiniteit hebben met tekst, taal & schrijven, en liefst enige redactie-ervaring. Je voelt aan wanneer een tekst goed leesbaar is en begrijpt hoe je complexe materie in een pakkend verhaal kan vertellen; je kunt zelfstandig en flexibel werken en houdt je aan deadlines.

Hoe? Solliciteren kan door een motivatiebrief en cv te sturen naar hoofdredacteur Miel Groten op uitgeverij.jh@gmail.com. Vragen en verzoeken om meer info kunnen naar hetzelfde e-mailadres. Er is geen sluitingsdatum: de werving sluit wanneer er geschikte kandidaten zijn gevonden.

Zoals alle functies bij Jonge Historici betreft dit een vrijwillige functie.

Posts created 1001

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven