Vacature | Redacteur Jonge Historici x Tijdschrift voor Geschiedenis

Het team dat binnen Jonge Historici samenwerkt met Tijdschrift voor Geschiedenis zoekt versterking! Sinds vier jaar begeleiden wij jonge historici bij het indienen van een kansrijk artikel bij het wetenschappelijke tijdschrift Tijdschrift voor Geschiedenis (peer reviewed). Je kunt hier meer informatie vinden over de samenwerking.

Aangezien wij veel potentiële artikelen binnenkrijgen, hebben we een vacature voor een nieuwe redacteur. We staan open voor alle specialismen en achtergronden, maar zoeken een jonge historicus die:

  • Promovendus of (research)masterstudent is, of werkt als redacteur
  • Aantoonbare ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek en/of het redigeren en publiceren van teksten en artikelen;
  • Tijd en aandacht heeft om potentiële auteurs te begeleiden richting een goed conceptartikel;
  • Goed in teamverband werkt en helder communiceert met auteurs en collega’s.

De werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van en onderling overleggen over ingezonden voorstellen, assisteren bij het omwerken hiervan tot artikelen, en het becommentariëren van artikelen om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor ze naar de TvG-redactie gaan. Het is dus belangrijk dat je de wetenschappelijke waarde, en dus de potentie (of het gebrek daaraan), van een stuk kan inschatten en uitleggen. Ook zal je duidelijk moeten voorstellen hoe een auteur een tekst overtuigender kan maken en een middenweg kunnen vinden tussen academische inhoud, overtuigende argumentatie en leesbaarheid.

Heb je interesse in of vragen over deze functie? Je kunt ons mailen op uitgeverij@jongehistorici.nl; stuur bij een sollicitatie een korte motivatie en een beknopt cv mee. De deadline voor deze vacature is 17 januari 2021. 

NB: Zoals alle functies bij stichting Jonge Historici betreft dit een vrijwilligersfunctie.

Berichten gemaakt 1241

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven