Vacature: redacteur voor de samenwerking met TvG

Het team dat binnen Jonge Historici samenwerkt met Tijdschrift voor Geschiedenis zoekt versterking! Sinds twee jaar begeleiden wij jonge historici bij het publiceren van een peer reviewed artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Tijdschrift voor Geschiedenis. Je kunt hier meer informatie vinden over de samenwerking.

Samenwerking met Tijdschrift voor Geschiedenis

Aangezien we veel stukken en potentiële artikelen binnenkrijgen hebben we een vacature voor een nieuwe redacteur. Liefst vullen we onze bestaande expertises aan met een vroegmodernist, maar we staan open voor alle specialismen en achtergronden. Wel zoeken we iemand die:

  • Promovendus of (research)masterstudent is;
  • Aantoonbare ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek en/of het redigeren en publiceren van teksten en artikelen;
  • Tijd en aandacht heeft om potentiële auteurs te begeleiden richting een goed conceptartikel;
  • Goed in teamverband werkt en helder communiceert met auteurs en collega’s.

De werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van en onderling overleggen over ingezonden voorstellen, assisteren bij het omwerken hiervan tot artikelen, en het becommentariëren van artikelen om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor ze naar de TvG-redactie gaan. Het is dus belangrijk dat je de wetenschappelijke waarde, en dus de potentie (of het gebrek daaraan), van een stuk kan inschatten en uitleggen. Ook zal je duidelijk moeten voorstellen hoe een auteur een tekst overtuigender kan maken en een middenweg kunnen vinden tussen academische inhoud, overtuigende argumentatie en leesbaarheid.

Heb je interesse in of vragen over deze functie? Je kunt ons mailen op uitgeverij@jongehistorici.nl; stuur bij een sollicitatie een cv en een korte motivatiebrief mee. De deadline voor deze vacature is 19 mei.  NB: Zoals alle functies bij stichting Jonge Historici betreft dit een vrijwilligersfunctie.

Berichten gemaakt 1240

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven